2024-04-30 07:45:26 Posjet Veleučilištu Karlovac Učenici petog i šestog razreda posjetili su Dane otvorenih vrata Veleučilišta u Karlovcu te prisustvovali radionici Kemijske reakcije i ekološke akcije koje su na vrlo zanimljiv način vodile profesorice Jasna Halambek i viša laborantica Ivana Kolić. Od profesorice Sandre Zavadlav naučili smo puno o kavi arabici/robusti, njenom putu od Brazila do luke Rijeka. Saznali smo je li kava zdrava i kako možemo smanjiti ekološki otisak. Učenici petog i šestog razreda posjetili su Dane otvorenih vrata Veleučilišta u Karlovcu te prisustvovali radionici Kemijske reakcije i ekološke akcije koje su na vrlo zanimljiv način vodile profesorice Jasna Halambek i viša laborantica Ivana Kolić. Stručni studij Prehrambena tehnologija orijentiran je na usvajanje i primjenu praktičnog znanja koje je potrebno za uključivanje na tržište rada unutar prehrambene industrije. Od profesorice Sandre Zavadlav naučili smo puno o kavi arabici/robusti, njenom putu od Brazila do luke Rijeka i dalje prema našim najpoznatijim pržionicama kao što je Frank. Na Veleučilištu u Karlovcu se kontrolira njena zdravstvena ispravnost. Saznali smo je li kava zdrava i kako možemo smanjiti ekološki otisak. Svi poznajemo biljku cikoriju jer raste u našim vrtovima i livadama, a od nje se priprema vrlo ukusna i zdrava bijela kava. Šokantan podatak nam je bio koliko su štetna energetska pića koja sadrže čak 27 žlica šećera, a da ne spominjemo ostale sastojke koji samo trenutno pojačavaju našu budnost nakon čega postajemo ovisni o novoj još jačoj dozi. Suradnju sa Veleučilištem u Karlovcu želimo i dalje nastaviti suradnju i educirati se za teme vezane uz održivi razvoj. |
Osnovna škola Barilović |