preskoči na sadržaj

Osnovna škola Barilović

Login

Non scholae sed vitae discimus. – Ne učimo za školu nego za život.

Logo škole

Logo Školskog športskog kluba

Facebook škole
 
Red Button

Hrabri telefon

Moto škole

Što se nauči u djetinjstvu, nikad se ne zaboravlja.

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Kamo nakon osnovne škole

Satnica
 PRIJEPODNE

1.

8,00 - 8,45

2.

8,50 - 9,35

3.

9,55 - 10,40

4.

10,45 - 11,30

5.

11,35 - 12,20

6.

12,25 - 13,10

7. 13,15 - 14,00

 

hitna medicinska pomoć

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 5. 2011.

Ukupno: 451396
Ovaj mjesec: 3269
Ovaj tjedan: 41
Danas: 41
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Provedbeni plan OŠ Barilović
Autor: Vesna Car, 31. 8. 2020.

Na sjednici Učiteljskog vijeća razmatrane su Upute MZO I HZJZ te Modeli i preporuke za rad MZO. Donijet je Provedbeni plan koji će se po potrebi mijenjati i dopunjavati ovisno o epidemiološkoj situaciji vezanoj za COVID-19.

Donosimo ga pod OPŠIRNIJE


 

Provedbeni plan OŠ Barilović

 

Cilj Provedbenog plana je „omogućiti djeci i učenicima povratak u škole, i time im

omogućiti nastavak uobičajenog obrazovnog procesa. Ovo je također jedan vid oporavljanja situacije u kojoj smo se našli. Dodatno, za učenike je korisno da se vrate u školu, zato što je kvalitetu nastave lakše osigurati u školama, a i socijalizacija i emocionalni razvoj važni su aspekti učenikova odgoja i

obrazovanja.“ (Preporuke MZO od 20. svibnja 2020.)

“Svaka ustanova, ukoliko ima uvjete za to, dužna je provoditi sve preporuke, ukoliko ne, dužna ih je prilagoditi uvjetima rada u ustanovi.“ (Upute MZO od 24. kolovoza 2020.)

 

         Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje novih Uputa HZJZ smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.

 

Odgojno-obrazovni proces odvijat će se prema novim Uputama HZJZ i Preporukama MZO od 24. kolovoza 2020. i Modelima i preporukama za rad od 29. kolovoza 2020.  Djeca mogu samostalno dolaziti u školu ili organiziranim prijevozom. U razrednoj i predmetnoj nastavi  izvode se svi nastavni predmetni, ali nema spajanja grupa učenika iz različitih razreda kao što je to bilo u nekim izvannastavnim aktivnostima, npr. u gimnastici.  

 

Svi zaposlenici imaju obavezu upoznati se s navedenim uputama i preporukama  te redovito educirati. Roditelji se moraju upoznati s novim Uputama HZJZ objavljenim na mrežnoj stranici škole.

S učiteljima i zaposlenicima škole održat će se sastanci kako bi se detaljno raspravio Provedbeni plan i definirale obaveze.

Stručna suradnica zadužena je za koordinaciju aktivnosti učenika s teškoćama i onima koji pripadaju podzastupljenim i ranjivim skupinama.

 

Prihvat učenika utvrđuje se prema redovitom rasporedu svakog razrednog odjela. Nastava u matičnoj školi i područnim školama za sve učenike počinje u 8.00 sati. Učenici prilikom ulaska u matičnu  školu zadržavaju razmak, a u PŠ Belaj imaju mogućnost ulaska na dva ulaza:

 2. i 3. razred – ulaz sa glavne ceste

 1. i 4. razred – ulaz sa strane igrališta

 

Roditelji ne ulaze u prostore škole! Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školu! Roditelj ne dovodi dijete u školu koje ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolju, proljev, povraćanje). Svako jutro prije polaska u školu roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu i upisati je u za to predviđenu bilježnicu.

Na početku nastave učitelji će održati edukaciju za učenike na jednostavan i prikladan način. Vježbat će s učenicima kako se kreću, kako se koriste odmori, dijeli hrana, izlazi na igralište.

Učionice se trebaju provjetriti prije početka nastave i nakon odlaska učenika iz škole o čemu brine spremačica.

Provedbeni plan će se dopunjavati čim se za to uoči potreba o čemu vodi brigu stručna suradnica škole.  

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture, se treba odvijati vani kad god je to moguće s tim da treba paziti na razmak i odvojenost od ostalih grupa učenika.  

Učitelji će s djecom provoditi što je više moguće vremena na otvorenom, ali bez doticaja s drugom skupinom.

Stručna suradnica pruža podršku učiteljima u procesu pripreme za provođenje nastave.

I dalje je odvajanje jedne nastavne grupe od druge ključno za osiguravanje sigurnosti učenika.

Odmore učenici provode zajedno sa svojim učiteljem u svojoj učionici ili školskom dvorištu odvojeni od druge skupine. U vrijeme velikog odmora koji će biti različit za svaki razred prehranu od kuharice ili sa kuhinjskih kolica preuzima učitelj/učiteljica i donosi je u svoj razred. Učenici ne dijele pribor za jelo s drugim učenicima.

Veliki odmor traje 20 minuta i prvih 10 minuta koristi se za pranje ruku i odlazak u toalet, a drugi dio za konzumaciju hrane.

PŠ Belaj

Veliki odmor za prvi razred:

9.20 do 9.40

Veliki odmor za drugi razred:

9.30 do 9.50

Veliki odmor za treći razred:

9.40 do 10.00

Veliki odmor za četvrti razred:

9.50 do 10.10

 

Matična škola

Veliki odmor za prvi i sedmi razred:

9.20 do 9.40

Veliki odmor za drugi i peti razred:

9.30 do 9.50

Veliki odmor za treći i šesti razred:

9.40 do 10.00

Veliki odmor za četvrti i osmi razred:

9.50 do 10.10

PŠ Leskovac Barilovićki

U isto vrijeme jer su svi jedna skupina.

Učitelji će posebno paziti da učenici ne koriste toalet u isto vrijeme.

Koliko god je to moguće, neophodno je smanjiti fizički kontakt:

  • između skupina
  • roditelja i djelatnika
  • za vrijeme putovanja u školu i iz škole
  • prilikom ulaska i izlaska iz škole
  • cijelo vrijeme boravka u školi

 Dok učenici borave u razredu izbjegava se ulazak ostalih osoba u učionicu (zbog čišćenja, popravka ili donošenja hrane). Prolazak kroz zajedničke prostorije (hodnik škole) treba izbjegavati i svesti na minimum. U isto vrijeme hodnikom ne prolaze učenici iz različitih razreda ili tehničko osoblje.

Učenici donose svoj školski pribor i ne dijele ga s drugim učenicima.

Izvan ustanove djelatnici se što je više moguće pridržavaju pravila kojima se smanjuje njihova mogućnost zaraze (izbjegavaju javni prijevoz i drže socijalnu distancu, održavaju higijenu).

Dostava hrane i sveg ostalog materijala obavlja se sa stražnje strane škole na treći ulaz u PŠ Belaj. Dostavljači ne ulaze u školu!

U vrijeme nastave dezinficiraju se sve površine koje učenici zajednički koriste (kvake, slavine u toaletima, toaleti, tipke vodokotlića, prekidači za struju i sl.)

Nakon završetka nastave dezinficiraju se sve korištene površine (posebice klupe i stolce, kvake, ručke na prozorima, slavine u toaletima, tipke vodokotlića, prekidače za struju te sve površine koje koristi veći broj ljudi).

Čišćenje se provodi nakon odlaska učenika iz škole.

Učenici odlaze iz škole u različito vrijeme. Prije izlaska iz učionice učitelj se mora uvjeriti da u hodniku nema drugih učenika.

Svi zaposlenici moraju odmah dezinficirati mobitele po ulasku u školu!

Svi zaposlenici svako jutro mjere temperaturu prije dolaska u školu o čemu se redovito vodi evidencija. Za vođenje evidencije zadužene su stručna suradnica i tajnica.

U svakom razredu bez tekuće vode nalazi se dezinficijens, a učenicima se preporuča pojačano pranje ruku sapunom i vodom. Učitelji upućuju učenike kada i kako se koristi dezinficijens.

Nakon pranja ruku koriste se papirnati ručnici i odlažu u koš.  Djecu treba poticati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice.  Prilikom kašljanja i kihanja treba prekriti usta i nos laktom ili papirnatom maramicom.

Karlovačka županija osigurat će svakom učeniku dvije maske i svakom zaposleniku jednu masku. Maske obavezno nose učenici putnici u autobusu ili kombiju i uvijek sjede na istom mjestu. Maske nose učenici i zaposlenici s kroničnim bolestima.

  

                                               Ravnateljica OŠ Barilović                                           

                                                             Vesna CarPriloženi dokumenti:
Savjeti_za_roditelje_22_05_2020.pdf (80.35 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju