« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
1. |
8,00 - 8,45 |
2. |
8,50 - 9,35 |
3. |
9,55 - 10,40 |
4. |
10,45 - 11,30 |
5. |
11,35 - 12,20 |
6. |
12,25 - 13,10 |
7. | 13,15 - 14,00 |
OŠ Barilović na stranici Europskog tjedna održivog razvoja (ESDW)
Osnovna škola Barilović i ove se godine predstavila na službenoj stranici Europskog tjedna održivog razvoja (European Sustainable Development Week - ESDW), platformi koja okuplja organizacije i zajednice diljem Europe posvećene održivom razvoju. Predstavili smo projekt "Food is not wasted", u kojem su učenici sedmog razreda, uz vodstvo učiteljice biologije, istraživali načine smanjenja otpada hrane kroz kreativne prijedloge. Kroz razmjenu recepata, savjeta i primjera doniranja hrane, učenici su promovirali sljedeće ciljeve održivog razvoja: Cilj 1. Iskorijeniti siromaštvo svuda i u svim oblicima – predloženi su načini doniranja viškova hrane; Cilj 2. Iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promovirati održivu poljoprivredu – učenici su predložili načine korištenja ostataka hrane kako bi se smanjilo rasipanje hrane; Cilj 3. Zdravlje – Osigurati zdrav život i promovirati blagostanje za ljude svih generacija – razgovarali su o važnosti pravilne prehrane na ljudsko zdravlje; Cilj 4. Osigurati uključivo i kvalitetno obrazovanje te promovirati mogućnosti cjeloživotnog učenja – učenici su kroz praktične aktivnosti učili o održivim praksama, uključujući pripremu obroka od viška namirnica; Cilj 12. Osigurati održive oblike potrošnje i proizvodnje - kroz razmjenu recepata i savjeta, učenici su predstavili odgovorno postupanje s resursima. Projekt je primjer kako se interdisciplinarnim učenjem može podizati svijest o održivosti i razvijati kreativne pristupe odgovornoj potrošnji.
https://www.esdn.eu/esdw/events-detail/food-is-not-wasted