« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
1. |
8,00 - 8,45 |
2. |
8,50 - 9,35 |
3. |
9,55 - 10,40 |
4. |
10,45 - 11,30 |
5. |
11,35 - 12,20 |
6. |
12,25 - 13,10 |
7. | 13,15 - 14,00 |
Zaustavite gubitak i bacanje hrane, za ljude, za planet!
Učenici petog i šestog razreda Eko grupe, povodom Međunarodnog dana svjesnosti o gubitku hrane i smanjenju rasipanja, razgovarali su sa svojim učiteljima prirode i biologije. Aktivno su raspravljali, iznosili svoja mišljenja i donosili rješenja..
Učenici petog razreda istraživali su i fotografirali otpale plodove voća (jabuke) u njihovom okruženju koji su zanemareni i neiskorišteni, a imaju veliku važnost hranjivih vrijednosti. Na temelju praćenja zapisali su svoje ideje kako ekonomičnije iskoristiti otpale plodove voća.
Zaključak naših učenika je da trebamo stjecati naviku pripremanja zimnice (sokovi, džemovi, zamrzavanje…) i time mijenjamo svoje navike te smanjujemo rasipanje i gubitke hrane.
Pripremili učitelji prirode i biologije, Amalija Misir-Čujko i Darko Cerjanec