preskoči na sadržaj

Osnovna škola Barilović

Login

Non scholae sed vitae discimus. – Ne učimo za školu nego za život.

Logo škole

Logo Školskog športskog kluba

Facebook škole
 
Red Button

Hrabri telefon

Moto škole

Što se nauči u djetinjstvu, nikad se ne zaboravlja.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Kamo nakon osnovne škole

 

 

 

 

 

 

Satnica
 PRIJEPODNE

1.

8,00 - 8,45

2.

8,50 - 9,35

3.

9,55 - 10,40

4.

10,45 - 11,30

5.

11,35 - 12,20

6.

12,25 - 13,10

7. 13,15 - 14,00

 

hitna medicinska pomoć

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 5. 2011.

Ukupno: 567127
Ovaj mjesec: 952
Ovaj tjedan: 1208
Danas: 30
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan šljiva
Autor: Anka Grman, 16. 9. 2013.

Dan šljiva

  Jeste li znali da šljiva potječe iz porodice ruža? Naziv “šljiva” zapravo obuhvaća mnogobrojne različite voćke čiji su plodovi različitih oblika i boja. Mogu biti okrugli, duguljasti ili jajoliki, od bijele i žute preko crvene i plave pa sve do gotovo crne boje, a okusi im variraju od izrazito slatkih do kiselih poput limuna. Od svih vrsta šljiva, najpoznatija je obična plava šljiva ili šljiva bistrica koja ima velike i duguljaste, slatke i sočne, plavo do plavoljubičaste plodove.
  I u našem voćnjaku ove su godine urodile voćke šljiva. Zato smo ih odlučili obrati i od njih napraviti fini džem. Učenici sedmog razreda obirali su voćke, dok su oni mali, od  1. – 4. razreda očistili šljive od koštica i peteljki. Očišćene i ušećerene šljive stavili smo u pećnicu i pekli otprilike 3 sata. Pečeni džem stavili smo u čiste i zagrijane bočice. U ponedjeljak će biti  na jelovniku, za učenike naše škole.

   U slast!

 




Priloženi dokumenti:
P9120005.JPG (1.14 MB)
P9120013.JPG (1.07 MB)
P9120018.JPG (699.70 KB)
P9120025.JPG (567.19 KB)
P9130031.JPG (671.53 KB)
P9160036.JPG (751.79 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju